Tineri din Moldova și Ucraina erau duși în Bulgaria cu acte false pentru transplant de rinichi
Full Article 2 minutes read

Tineri din Moldova și Ucraina erau duși în Bulgaria cu acte false pentru transplant de rinichi

Mai multe persoane din familii social vulnerabile din Republica Moldova și Ucraina au fost transportate în Bulgaria, unde au fost supuse unor transplanturi ilegale de rinichi. Beneficiarii erau oameni înstăriți din Germania, Israel, Japonia, Oman și alte țări. Informația a fost prezentată de către ministrul bulgar al Sănătății Stoycho Katsarov, în cadrul unei conferințe de presă, scrie portalul Euractiv pe 4 iunie.

Ministrul bulgar al Sănătății a declarat în cadrul unei conferințe de presă că administrația spitalului din localitatea Lozeneț a fost concediată. Conducerea instituției este acuzată de mai multe ilegalități, inclusiv transplanturi neautorizate.

Autoritățile au depistat 14 intervenții chirurgicale, care au avut loc între anii 2019 și 2021. Donatorii sunt tineri din Ucraina și Moldova, a declarat ministrul bulgar.

Donatorii proveneau din familii social vulnerabile și erau aduși în Bulgaria cu acte false, în calitate de „rude” ale unor cetățeni ai Israelului, Japoniei, Germaniei, Omanului, dar și altor țări. În realitate, donatorii și beneficiarii nu se cunoșteau.

Mai mult, beneficiarii, la rândul lor, erau înregistrați în spital cu identități false.

Ministrul bulgar al Sănătății și-a exprimat speranța că acest caz va căpăta rezonanță la nivel internațional.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: