Tiraspolul denunță „semnale alarmante” în acțiunile Chișinăului în raport cu regiunea transnistreană. Reacția Biroului de reintegrare
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul denunță „semnale alarmante” în acțiunile Chișinăului în raport cu regiunea transnistreană. Reacția Biroului de reintegrare

Tiraspolul susține că Chișinăul că ar putea încerca „să distrugă” mecanismul activității economice externe a regiunii transnistrene. Subiectul a fost abordat pe 13 decembrie, în cadrul unei întrevederi dintre așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalie Ignatiev și liderul regiunii, Vadim Krasnoselski. Contactați de NM, reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au declarat că legislația actuală se aplică în toată țara, fără nicio discriminare.

Potrivit unui comunicat emis de Tiraspol, Ignatiev s-a plâns în timpul întrevederii cu Krasnoselski de „lipsa de dinamică” în dialogul cu Chișinăul. La fel, el a subliniat o „eficiență scăzută a negocierilor”, în contextul în care, potrivit sursei citate, „majoritatea problemelor, chiar și după discuții, rămân în vigoare”. Ignatiev a denunțat, potrivit sursei citate, „presiunea Chișinăului asupra agenților economici din regiune, blocaj bancar și tendințe negative în sectorul vamal”.

„Acolo sunt semnale alarmante, dintre care unul sugerează că Chișinăul ar putea încerca să distrugă mecanismul activității economice externe a Transnistriei. În plus, hotărârea Guvernului Republicii Moldova prevede că Moldova va încerca să limiteze circulația vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene”, a spus Ignatiev.

„Fără un proces de negociere este imposibil să menținem pacea, iar noi suntem angajați pentru pace. Sper că toți participanții la format înțeleg acest lucru, înțeleg inadmisibilitatea escaladării tensiunilor în Transnistria, în regiune”, a spus Krasnoselski, la rândul său.

NM a contactat Biroul de reintegrare cu solicitarea de a comenta declarațiile lui Ignatiev.

„Politizarea artificială a subiectelor care depășesc mandatul reprezentanților politici în procesul de negociere a reglementării transnistrene nu ajută la găsirea unor soluții legitime la problemele existente. Agenții economici interesați mențin contact direct cu departamentele competente din Republica Moldova, primind explicații adecvate și sprijin în procesarea documentelor și mărfurilor necesare. Legislația actuală se aplică în toată țara, fără nicio discriminare. Persoanele care consideră că drepturile lor au fost încălcate pot face recurs în conformitate cu procedura legală stabilită”, a precizat Biroul de reintegrare pentru NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: