Toate școlile din Transnistria vor funcționa în regim online. Decizia a fost luată după amenințările cu bombă
Full Article 1 minutes read

Toate școlile din Transnistria vor funcționa în regim online. Decizia a fost luată după amenințările cu bombă

Așa numitul „Minister de Interne” din stânga Nistrului a anunțat pe 21 martie că toți elevii din regiunea transnistreană vor învăța în regim online, începând cu marți, 22 martie. Decizia a fost luată după alertele cu bombă.

„În legătură cu mesajele despre minarea școlilor din republică, cu scopul de a menține stabilitatea și ordinea publică, din 22 martie și până la decizii ulterioare, toate clasele 1-11 vor învăța online”, se arată în comunicatul de presă.

Anterior, liderul de facto de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a comentat amenințările cu bombă, care au parvenit pe 21 martie în practic toate instituțiile de învățământ din regiunea transnistreană. Autoproclamatul președinte al regiunii a declarat că nu s-a confirmat niciuna dintre informațiile despre minarea clădirilor și a reamintit că astfel de amenințări sunt pedepsite penal.

În sms-urile expediate conducerii instituțiilor de învățământ se solicită „eliberarea Transnistriei de sub ocupația rusă”. Acestea se încheie cu mesajul „Slavă Moldovei! Moarte rușilor!”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: