„Toate secțiile de votare funcționează în regim normal”. CEC, despre desfășurarea procesului de votare în mun. Bălți
Full Article 2 minutes read

„Toate secțiile de votare funcționează în regim normal”. CEC, despre desfășurarea procesului de votare în mun. Bălți

Până la ora 09:00, la urnele de vot din municipiul Bălți s-au prezentat circa 676 de persoane, ceea ce constituie 0,66% din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale, informează Comisia Electorală Centrală (CEC).

Aceeași sursă notează că „la această oră toate secțiile de votare deschise funcționează în regim normal”.

Precizăm că astăzi, 19 decembrie 2021, are loc al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar municipiului Bălți.

Anterior, cel de-al doilea tur de scrutin din 5 decembrie a fost suspendat de CEC.

Candidata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.  În consecință, în turul doi vor participa candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: