Topul celor mai puternice armate din lume în 2023. Pe ce loc s-a clasat Moldova, România și Ucraina?
Full Article 1 minutes read

Topul celor mai puternice armate din lume în 2023. Pe ce loc s-a clasat Moldova, România și Ucraina?

Portalul Global Firepower a publicat tradiționalul top al celor mai puternice armate din lume. Clasamentul a fost întocmit pe baza mai multor factori, printre care ar fi numărul de unități militare, situația financiară, dar și capacitățile logistice și geografie.

Formula portalului permite națiunilor mai mici, mai avansate din punct de vedere tehnologic, să concureze cu puteri mai mari, mai puțin dezvoltate, iar modificatorii speciali, sub formă de bonusuri și penalități, sunt aplicate pentru a rafina și mai mult lista, care este întocmită anual. Săgețile de culoare (verde, gri și roșu) indică comparația tendințelor de la an la an (sus, stabil, jos).

Potrivit Global Firepower, cele mai puternice zece armate din lume sunt ale SUA, Rusiei, Chinei, Indiei, Mării Britanii, Coreii de Sud, Pakistanului, Japoniei, Franței și Italiei.

Totodată, în 2023, Ucraina s-a clasat pe locul 15, cu 7 trepte mai sus, decât anul trecut. Iar România a fost plasată pe locul 47.

Republica Moldova se află pe poziția 143 din 145, în acest top, fiind urmată de Benin și Bhutan.

În 2022, armata Moldovei se află pe poziția 94.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: