Topul celor mai puternice armate din lume în 2023. Pe ce loc s-a clasat Moldova, România și Ucraina?
Full Article 1 minutes read

Topul celor mai puternice armate din lume în 2023. Pe ce loc s-a clasat Moldova, România și Ucraina?

Portalul Global Firepower a publicat tradiționalul top al celor mai puternice armate din lume. Clasamentul a fost întocmit pe baza mai multor factori, printre care ar fi numărul de unități militare, situația financiară, dar și capacitățile logistice și geografie.

Formula portalului permite națiunilor mai mici, mai avansate din punct de vedere tehnologic, să concureze cu puteri mai mari, mai puțin dezvoltate, iar modificatorii speciali, sub formă de bonusuri și penalități, sunt aplicate pentru a rafina și mai mult lista, care este întocmită anual. Săgețile de culoare (verde, gri și roșu) indică comparația tendințelor de la an la an (sus, stabil, jos).

Potrivit Global Firepower, cele mai puternice zece armate din lume sunt ale SUA, Rusiei, Chinei, Indiei, Mării Britanii, Coreii de Sud, Pakistanului, Japoniei, Franței și Italiei.

Totodată, în 2023, Ucraina s-a clasat pe locul 15, cu 7 trepte mai sus, decât anul trecut. Iar România a fost plasată pe locul 47.

Republica Moldova se află pe poziția 143 din 145, în acest top, fiind urmată de Benin și Bhutan.

În 2022, armata Moldovei se află pe poziția 94.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: