Toți cei șase moldoveni care se aflau în Afganistan au fost evacuați
Full Article 1 minutes read

Toți cei șase moldoveni care se aflau în Afganistan au fost evacuați

Toți cetățenii Republicii Moldova care au solicitat evacuarea sunt în afara teritoriului afgan. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), care a precizat că membrii echipajului, format inclusiv din cetățeni moldoveni, au aterizat în siguranță la Islamabad.

„Sprijiniți de partenerii străini, aceștia au reușit să ajungă la aeroportul internațional Kabul, au verificat aparatul de zbor, care aparține unei companii din Republica Moldova, contractată de un program ONU, și după soluționarea formalităților au decolat spre capitala Pakistanului. Cetățenii care au părăsit astăzi teritoriul afgan erau ultimii care își exprimase dorința de a fi evacuați. Astfel, la acest moment, toți cetățeni șase cetățeni ai Republicii Moldova care au solicitat sprijin pentru evacuare se află în siguranță în afara teritoriului afgan”, se arată în comunicatul publicat de reprezentanții instituției.

În dimineața de 23 august, MAEIE a anunțat că doi dintre moldovenii care se aflau la Kabul au fost evacuați în siguranță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: