„Totul e la vedere”. Cu ce l-a supărat Maia Sandu pe Andrei Năstase?
Full Article 3 minutes read

„Totul e la vedere”. Cu ce l-a supărat Maia Sandu pe Andrei Năstase?

Președinta Maia Sandu consideră că viziunile sale privind dezvoltarea Republicii Moldova diferă de cele ale lui Andrei Năstase, unul dintre contracandidații săi la alegerile prezidențiale și fost partener al Blocului „ACUM”. Întrebată despre nemulțumirile lui Năstase, care a adus recent acuzații la adresa sa, Sandu a recunoscut contribuția acestuia la lupta împotriva regimului oligarhic, subliniind că apreciază eforturile tuturor celor implicați. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat jurnalistei Nata Albot. 

La Mulțumesc pentru întrebare, Maia Sandu a fost întrebată „cum oamenii care aveau aceleași valori și aceeași direcție, la un moment dat s-au împărțit pe baricade”, în contextul în care Andrei Năstase candidează la alegerile prezidențiale din 20 octombrie „împotriva dumneavoastră (nota red. a Maiei Sandu)”.

„Bine, din start au fost două partide politice separate. (…) A fost important că am reușit împreună să facem acțiuni care au ajutat să dăm jos regimul oligarhic, sigur până la urmă sunt cetățenii cei care au dat jos acest regim. Acum, sigur, ne bucurăm că trăim într-o țară democratică unde orice persoană are dreptul să aleagă și să fie ales. Îmi doresc doar să avem o campanie civilizată și fără minciuni, cu respect față de cetățenii noștri”, a comunicat Sandu.

Întrebată cu ce l-a supărat pe Andrei Năstase, Maia Sandu a răspuns: „Nu am supărat pe nimeni și nu mi-am propus niciodată să supăr pe nimeni. Eu am anumite viziuni despre cum trebuie să se dezvolte Republica Moldova, alți politicieni au alte viziuni”.

La precizarea dacă nu au coincis viziunile ei cu cele ale lui Andrei Năstase, Maia Sandu a menționat: „Și eu, și dânsul, și-au spus punctul de vedere. Ne-am spus punctul de vedere public, totul e la vedere, deci oamenii pot să judece”.

Întrebată dacă îi recunoaște „impactul imens pe care l-a avut (nota red. Andrei Năstase)”, Maia Sandu a răspuns: „Recunosc contribuția tuturor, și a lui, și a altor oameni, toți care am mers împreună și am luptat împotriva regimului oligarhic, toți oamenii care au contribuit indiferent dacă unii au ajuns să fie arătați la televizor, alții nu. Toți au avut o contribuție serioasă”.

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie și-au anunțat candidatura mai multe personalități din Republica Moldova, printre care și actuala președintă Maia Sandu dar și fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase. Anterior, cei doi au organizat mai multe proteste antiguvernamentale. În iulie 2024, după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale, Andrei Năstase a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi instaurat o „dictatură de catifea” în Republica Moldova. Șefa statului nu a comentat atunci acuzațiile lui Andrei Năstase. Detalii AICI. Iar în luna august, Năstase a provocat-o pe președinta țării, Maia Sandu, la dezbateri publice. Politicianul a fost la Președinție, unde a transmis o scrisoare adresată șefei statului referitor la dezbateri. Gestul a avut loc în contextul începerii perioadei electorale pentru alegerile prezidențiale. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: