Trafic de copii prin exploatare sexuală în apartamente închiriate în Chișinău. Ce pedeapsă au primit trei indivizi
Full Article 2 minutes read

Trafic de copii prin exploatare sexuală în apartamente închiriate în Chișinău. Ce pedeapsă au primit trei indivizi

Trei bărbați din Chișinău au fost condamnați la 14, 19 și 22 ani de închisoare după ce au exploatat sexual trei adolescente. Ilegalitatea a aut loc în 2016-2017, atunci când victimele aveau câte 16 și 17 ani. Serviciile sexuale erau prestate în diferite apartamente din sectoarele Centru și Râșcani din Chișinău, închiriate pentru 24 ore. În 2018, inculpații au fost condamnați printr-o altă hotărâre judecătorească, la fel, pentru exploatarea sexuală a altor adolescente. Informația a fost comunicată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pe 8 octombrie. 

Trei bărbați din Chișinău au fost condamnați la 14, 19 și 22 ani de închisoare după ce au exploatat sexual trei adolescente în 2016-2017. Totodată, aceștia vor trebui să achite 270 000 lei în bugetul de stat.

Victimele, care în acea perioadă aveau câte 16 și 17 ani, sunt din centrul Republicii Moldova. Una din ele avea un copil de o lună. Alta, a menționat PCCOCS, se afla într-o situație financiară precară. În cazul celei de-a treia victime, tatăl ei muncea ca și zilier iar mama practica cerșetoria.

„Cu una din victime, aceștia au făcut cunoștință într-un club de noapte din Chișinău; a doua adolescentă (prietena primei) a fost influențată psihologic de către inculpați într-un apartament din capitală să presteze servicii sexuale, după ce au făcut cunoștință într-un parc; iar cu victima minoră cu un copil de doar o lună au făcut cunoștință în preajma unui hotel din capitală”, au comunicat reprezentanții PCCOCS.

Se menționează că serviciile sexuale erau prestate în diferite apartamente din sectoarele Centru și Râșcani din Chișinău, închiriate pentru 24 ore. În cazul a două adolescente s-a promis „să fie promovate”, în România, „cu salarii mai mari”.

Ulterior, cei trei bărbați au fost reținuți de către ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și arestați.

„Aceștia au vârste de 25, 28 și 36 de ani, primii doi fiind frați din Telenești, iar al treilea – din Soroca. În 2018, inculpații au fost condamnați printr-o altă hotărâre a Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău din 2023, la fel pentru exploatarea sexuală a altor adolescente din Moldova în Timișoara”, au comunicat reprezentanții PCCOCS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: