Traficul rutier în PMAN va fi suspendat duminică. Cum va circula transportul public, începând cu ora 14
Full Article 3 minutes read

Traficul rutier în PMAN va fi suspendat duminică. Cum va circula transportul public, începând cu ora 14

Pe 13 august 2023, între orele 14:00-24:00, va fi sistată circulația transportului public pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin. Precizările au fost făcute de reprezentanții Primăriei Chișinău. 

Potrivit autorităților capitalei, duminică, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura un eveniment dedicat tinerilor din capitală „Chișinău Youth Fest” 2023, ediția a II-a.

Astfel s-a decis sistarea circulației transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin, între orele 14:00-24:00.

Totodată se suspendă și activitatea troleibuzului turistic.

„Primăria municipiului Chișinău vine cu scuzele de rigoare către cetățenii urbei pentru incomoditățile create”, se arată într-o declarație a autorităților.

În perioada menționată, transportul public (troleibuze, autobuze), care traversează Piața Marii Adunări Naționale, va fi redirecționat pe străzile adiacente, după cum urmează:

TROLEIBUZE:

Rutele nr. 1, 5, 8 și nr. 22 vor circula pe str. București (tur-retur);

Ruta nr. 4 spre Buiucani – pe str. București, iar spre Botanica – de pe str. V. Lupu – pe str. A. Mateevici – A. Pușkin – bd. Stefan cel Mare și Sfânt;

Ruta nr. 34 spre Centru – pe str. București, iar spre comuna Trușeni – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile V. Alecsandri – București – pe traseu;

AUTOBUZE:

Ruta nr. 5 – tur: pe traseul stabilit;

retur: de pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 9 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ismail și în continuare pe traseul stabilit și retur de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin,  str. Alexandru cel Bun, str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 11 – tur/retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin,  str. Alexandru cel Bun, str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta nr. 26 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit. Retur pe traseul stabilit.

Ruta nr. 46 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin,  str. Alexandru cel Bun, str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. Retur de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mit. G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: