Tragedia de la Căușeni: rudele cuplului găsit mort în zăpadă au cerut ajutorul salvatorilor. Serviciul 112 confirmă apelul
Full Article 3 minutes read

Tragedia de la Căușeni: rudele cuplului găsit mort în zăpadă au cerut ajutorul salvatorilor. Serviciul 112 confirmă apelul

Pe 27 noiembrie, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au declarat pentru NM că în dimineața zilei două persoane au fost găsite fără suflare într-un automobil blocat în nămeți în proximitatea localității Coșcalia, raionul Căușeni. Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a survenit la ora 08:30. „Ajunși la destinație aceștia (salvatorii – n. r.) au stabilit că în mașina înzăpezită se află două persoane fără semne de viață”, au precizat reprezentanții Inspectoratului, adăugând că în continuare „cazul este cercetat de organele de drept pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”.

Presa locală a scris că victimele sunt o femeie și un bărbat, care formau un cuplu.

Sora bărbatului decedat în nămeți a declarat pentru Publika că a sunat la 112 și a solicitat ajutor. „Ei au zis că trimit salvatorii, dar eu am înțeles că nu a fost nici un salvator”, a comunicat femeia.

Ana Carpovici, specialist în relaţii publice Serviciul 112, a confirmat pentru NewsMaker că apelul parvenit a fost înregistrat pe 26 noiembrie și că a transmis informația către serviciile de urgență responsabile.

Serviciul 112 a recepționat apelul în jurul orei 15 și informația a fost transmisă, conform solicitării apelantului, către ambulanță și către SA Drumuri. Ulterior a fost expediată și către pompieri”, a comunicat reprezentanta serviciului.

UPDATE: Solicitați pentru o reacție cu privire la declarațiile serviciului 112, reprezentanții IGSU au declarat: „Cazul este cercetat de organele de drept”.

Un puternic ciclon a acoperit Europa de Est. Duminica trecută, vremea s-a dezlănțuit în Bulgaria, România, Moldova, regiunile de pe litoralul Mării Negre din Ucraina și Rusia. Moldova a fost una dintre țintele ciclonului. Pe lângă tragedia de la Căușeni, în raionul Criuleni un bărbat a fost găsit înghețat în mijlocul drumului, în Grigoriopol la fel a fost găsit un bărbat decedat cu semne de îngheț.

Menționăm că acest context că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a criticat autoritățile pentru felul în care au gestionat și au intervenit pentru lichidarea consecințelor ninsorii din acest weekend, care a provocat moartea mai multor oameni. Socialiștii au cerut public demisia „imediată” a ministrului Infrastructurii Andrei Spînu, precum și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Alexandru Oprea. Și liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a criticat autoritățile, vorbind despre „incompetența guvernării și a lui Spînu, care ar trebui să-și dea demisia”.

NM a solicitat în ajun un comentariu din partea Guvernului. Până la publicarea știrii, nu am primit, însă, o reacție la solicitarea expediată. De precizat că nici Andrei Spînu, nici Alexandr Oprea, nu au comentat, deocamdată, solicitarea atât a socialiștilor, cât și a Partidului „Democrația Acasă”.

În dimineața zilei, însă, premierul Dorin Recean și președinta Maia Sandu le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat oamenii să facă față intemperiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: