Transgaz a cumpărat iPhone-uri de ultimă generație pentru a comunica cu filiala din Republica Moldova
Full Article 3 minutes read

Transgaz a cumpărat iPhone-uri de ultimă generație pentru a comunica cu filiala din Republica Moldova

Șefii Transgaz, operatorul de stat român de gaze, vor primi iPhone-uri de ultimă generație pentru a comunica cu Vestmoldtransgaz – filiala Transgaz din Republica Moldova. Pe lângă iPhone-uri, aceștia vor avea și telefoane Android lansate pe piață în 2023. În total 735 de telefoane de ultimă generație, scrie hotnews.ro. Se întâmplă după ce transportatorul român de gaz a încheiat un contract pe 14 februarie 2024, în valoare de aproximativ 5,4 milioane lei moldovenești, chiar dacă anterior premierul român s-a arătat nemulțumit de licitația lansată de operatorul de stat. 

Presa română scrie că Transgaz, transportatorul român de gaz la care statul este acționar majoritar, a încheiat un contract cu o firmă – Dante International (eMAG.ro) – pe 14 februarie 2024 și are o valoare totală de peste 1,38 milioane lei românești (fără TVA), aproximativ 5,4 milioane lei moldovenești.

Pentru această sumă, provenită din fondurile proprii ale Transgaz, ar trebui să-i fie livrate maxim 735 de telefoane în următoarele 18 luni, din care maxim 80 de iPhone-uri de ultimă generație. Transgaz a solicitat 7 tipuri de telefoane iOS și Android lansate pe piață în anul 2023.

Transgaz a cumpărat iPhone-uri de ultimă generație pentru a comunica cu filiala din Republica Moldova

economie.hotnews.ro

iPhone-urile și telefoanele Android de ultimă generație solicitate de Transgaz vor fi utilizate de către managementul societății, fiind necesare pentru asigurarea securității comunicațiilor în proiecte de investiții strategice, care presupun şi accesul în zone greu accesibile, dar și pentru comunicarea cu filiala Transgaz din Republica Moldova, a precizat la sfârșitul anului trecut conducerea Transgaz.

Compania a subliniat că este exceptată de o lege prin care instituțiilor publice și operatorilor economici, la care statul este acționar majoritar, li se interzice achiziția de telefoane mobile cu prețuri mai mari de 500 de lei/aparat, în timp ce abonamentul lunar nu poate depăși 35 de lei.

Anterior premierul român Marcel Ciolacu s-a arătat nemulțumit de faptul că Transgaz a lansat licitație pentru achiziția de iPhone-uri de ultimă generație.

„I-am transmis domnului director că îmi pare rău că i-am exceptat (n.a de la legea privind noile taxe și reduceri de cheltuieli). Eu mă bazez pe bunul simț al fiecărui conducător de unitate. Aștept un răspuns”, a declarat pe 23 noiembrie 2023 Ciolacu.

Potrivit sursei, la data de 30 iunie 2023, conducerea executivă a companiei Transgaz era asigurată de 34 de directori. La aceeași dată, Transgaz avea un număr total de 3 961 de angajați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: