Transnistria va începe campania de vaccinare anti-Covid. Anunțul lui Krasnoselski (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Transnistria va începe campania de vaccinare anti-Covid. Anunțul lui Krasnoselski (VIDEO)

În Transnistria va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, în cadrul ședinței din 30 decembrie. Acesta a precizat că imunizarea va fi făcută cu vaccinuri rusești.

Potrivit lui Krasnoselski, din primele 30 de mii de doze vor fi imunizați medicii, pedagogii și oamenii legii. Au început deja să fie create listele cu viitorii beneficiari. Imunizarea va fi voluntară.

Potrivit celui mai recent bilanț prezentat de către autoritățile din stânga Nistrului, de la începutul pandemiei, au fost testate pozitiv 24198 de persoane. 463 dintre pacienții infectați au murit.

Rusia a lansat un program de vaccinare voluntară la începutul lunii decembrie, cu vaccinul Sputnik V. Imunizarea a început cu grupurile de populație cele mai vulnerabile. Vaccinul rusesc este administrat el în două doze la o diferență de 21 de zile, iar autoritățile sanitare din Rusia au îndemnat pe cei care se vaccinează să se abțină de la alcool timp de două luni înainte și după imunizare.

Pe 29 decembrie, președintele Alexandru Lukașenko a anunțat că și în Belarus va începe campania de imunizare cu vaccinul rusesc Sputnik V.

Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății din SUA au anunțat că au o atitudine rezervată față de vaccinul rusesc, întrucât au primit informații insuficiente despre componența și tehnologia de producere.

Între timp, vaccinul rusesc a ajuns deja în Argentina și Venezuela și se plănuiește livrarea în India, Grecia, Serbia, Arabia Saudită, Filipine și alte state.

Uniunea Europeană nu a anunțat deocamdată despre intenția de a cumpăra vaccinul rusesc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: