Două luni fără alcool. Recomandarea Rospotrebnadzor pentru persoanele care se vaccinează contra COVID-19
Full Article 2 minutes read

Două luni fără alcool. Recomandarea Rospotrebnadzor pentru persoanele care se vaccinează contra COVID-19

Șefa Rospotrebnodzor, Anna Popova, recomandă persoanelor care se vor vaccina contra noului coronavirus să nu consume alcool timp de două luni. Anterior, vicepremierul Tatiana Golikova îndemna la abstinență pe o perioadă de cel puțin 42 de zile, scrie RBC pe 8 decembrie. 

Persoanele care se vor vaccina contra COVID-19 sunt îndemnate să nu consume alcool înainte și după imunizare. Declarația a fost făcută de către șefa Rospotrebnodzor, Anna Popova.

„Nici înainte de vaccinul împotriva coronavirusului nu aș recomanda consumul de alcool, este un stres pentru organism. Dacă ne dorim o sănătate puternică și o reacție de protecție – nu trebuie să beți alcool”, a precizat aceasta.

Potrivit acesteia, cu cel puțin două săptămâni înainte de imunizare trebuie încetat consumul de alcool.

Acum câteva zile, vicepremierul Tatiana Golikova a declarat că persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 trebuie să renunțe la alcool timp de 42 de zile.

„Indiferent de vaccinul pentru care optați, trebuie să reduceți consumul de alcool timp de 42 de zile. A doua doză de vaccin se administrează după 21 de zile de la prima injectare. De aceea, timp de 42 de zile trebuie restricționat consumul de alcool și de medicamente care slăbesc imunitatea”, a declarat oficialul.

Potrivit datelor statistice, de la începutul pandemiei, în Rusia au fost testate pozitiv peste 2,5 mln de persoane, iar peste 44 de mii au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: