Transportatorii vin în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta
Full Article 2 minutes read

Transportatorii vin în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta

Circa 100 de transportatori auto vor participa la un protest organizat, pe 25 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Motivul protestului reprezintă dezacordul transportatorilor cu politica tarifară aplicată de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) la serviciile de transport rutier și „protejarea schemelor corupționale”. Manifestanții au anunțat că vor veni în fața Guvernului la ora 9:00.

Informația despre organizarea protestului a fost publicată de către Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Potrivit acestuia, la manifestație vor veni circa 100 de participanți. Din cauza pandemiei de coronavirus, majoritatea șoferilor vor rămâne în mijloacele de transport și doar 15 vor discuta cu presa. Organizatorii dau asigurări că protestul se va încheia la ora 12:30, cel târziu.

Ce vor transportatorii?

„Motivul organizării protestului reprezintă dezacordul transportatorilor cu politica tarifară aplicată de MIDR la serviciile de transport rutier și protejarea schemelor corupționale”, a menționat Alexa.

Pe 15 noiembrie, transportatorii au anunțat că se pregătesc de protest. Ei sunt nemulțumiți că autoritățile nu au dat curs solicitării lor de a majora prețul călătoriilor. APOTA acuză Ministerul  că „nu avenit cu nici o soluție în acest sens și nu a avut capacitatea să prezinte calculele proprii”.

Ce spune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale?

În replică, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a declarat că este gata să asculte ce au de spus transportatorii, însă nu va semna nicio majorare până când nu va avea informații clare, referitor la metoda de calcul a tarifului.

„Ce nu au spus transportatorii este că ei vor dublarea tarifului, uneori chiar mai mult decât dublarea. La moment dacă tariful este de 60 bani/km sau de 70 de bani/km, ei vor majorarea de peste un leu sau chiar mai mult. Le-am spus foarte clar, până nu voi avea calcule, până nu voi avea informații, până nu voi înțelege cum merge acest tarif, eu personal nu voi semna pentru nicio majorare. Tarife puse din pod, dublate, sau chiar triplate în baza unor calcule nejustificate nu vor avea loc”, a declarat viceprim-ministrul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: