Transportul public circulă din nou, în capitală. RTEC avertizează: se pot atesta întârzieri, staționări sau redirecționări
Full Article 2 minutes read

Transportul public circulă din nou, în capitală. RTEC avertizează: se pot atesta întârzieri, staționări sau redirecționări

Transportul public din Chișinău circulă din nou, anunță Regia Transport Electric Chișinău (RTEC). Instituția avertizează, însă, că în timpul zilei, se pot atesta întârzieri de la orarul stabilit, staționări sau redirecționări.

De menționat că astăzi, 9 ianuarie, și mâine, 10 ianuarie, troleibuzele și autobuzele circulă conform orarelor de duminică, cu mici ajustări.

RTEC precizează că serviciile de intervenție sunt active pe mai multe tronsoane de drum.

Pentru informații suplimentare despre circulația unei rute sau alta puteți apela la:

  • Linia Fierbinte RTEC – 022 204 205
  • Dispeceratul PUA – 022 837 317 sau 022 558 071

„Călători, vă rugăm să fiți atenți la orarele modificate și să luați în considerare posibilele întârzieri. De asemenea, încurajăm călătorii să utilizeze aplicațiile mobile și hărțile GPS disponibile pentru a monitoriza în timp real circulația transportului. Siguranța voastră este prioritară!”, scrie RTEC.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a informat că angajații continuă să muncească la deszăpezirea străzilor și trotuarelor, curților de bloc, acceselor, străzilor secundare, în stații și spre suburbii. Edilul avertizează că la această oră continuă să se circule în condiții de iarnă, „iar unele străzi rugăm să fie evitate”.

„A fost și este depusă o muncă enormă pentru a se putea circula.  Cel mai complicat este de a interveni pe trotuarele înguste, scări și drumuri spre unele curți, deoarece toată munca se face manual de angajații noștri”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare.

Amintim că, prin decizia Comisiei Situații Excepționale Chișinău, s-a decis suspendarea circulației transportului public din capitală pe parcursul zilei și a nopții din 8 ianuarie. Decizia a fost luată din motive se siguranță, au anunțat autoritățile. De asemenea, a fost sistată activitatea instituțiilor educaționale, școli și grădinițe, din Chișinău, pe parcursul a două zile, până joi, 11 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: