„Trebuie de luat 3-4 judecători și de pus la pușcărie”. Dodon, despre presiunile lui Plahotniuc și reacția ambasadorilor
Full Article 3 minutes read

„Trebuie de luat 3-4 judecători și de pus la pușcărie”. Dodon, despre presiunile lui Plahotniuc și reacția ambasadorilor

Președintele Republicii Moldova susține că Vladimir Plahotniuc corupe deputații pentru a distruge majoritatea parlamentară și a influența, astfel, judecătorii și procurorii. În cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 12 iunie, șeful statului a chemat ambasadorii să reacționeze la situația din justiție. Mai mult, Igor Dodon a declarat că curățarea justiției se va face dacă 3-4 judecători vor fi condamnați la închisoare.

Igor Dodon a argumentat că scopul lui Vladimir Plahotniuc ar fi să arate judecătorilor și procurorilor că majoritatea parlamentară nu mai există și să facă, în acest mod, presiuni asupra acestora.

„Bandiții și mafia vor să destabilizeze situația. Și unii deputați, mai slabi de fire, cu regret, iau banii și se duc în partea aceea. (…) Acum trebuie de luat 3-4 judecători, de scos imunitatea și de pus la pușcărie. Luați și puneți-i la pușcărie, scoateți imunitatea, adresați-vă la CSM, mergeți cu percheziții, luați-i, altfel nu o să faceți regulă. Plahotniuc personal îi sună: „Eu m-am înțeles cu Maia, m-am înțeles cu ambasadorul SUA, totul o să fie „ciotka”, iată ce le spune Plahotniuc, iar unii „lapșaua” pe urechi o primesc. Cu toate că nici Maia nu știe despre asta, nici ambasadorul, sunt ferm convins”, a relatat Dodon.

Igor Dodon s-a referit și la decizia judecătorilor de la Curtea de Apel, prin care cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc au fost respinse. De asemenea, șeful statului a chemat ambasadorii să reacționeze la situația din justiție.

„Da voi știți că la Curtea de Apel, nu știu câți procurori și judecători care se ocupă de cazul lui Plahotniuc au făcut deja COVID? Nu spun, Doamne ferește, poate cineva într-adevăr s-a molipsit. Dar voi știți de că 3-4 ori se amână examinarea la Curtea de Apel, în urma presiunii din partea lui Plahotniuc asupra judecătorilor? De ce aici nu faceți gălăgie, domnilor ambasadori UE, SUA ș.a.m.d. Spuneți că guvernarea face nu știu ce acolo, dar de ce nu vedeți când bandiții fac chestia asta. Că se tem procurorii, se tem judecătorii. Îmi cer pază, pentru că le spun: „măi, tu ori iei 500 de mii ca să iei decizia să îl aperi pe Plahotniuc, ori noi ție o să îți rupem gîtul. Iată ce se întâmplă în justiția moldovenească. Clar că e greu procurorilor, clar că judecătorii onești se gândesc ce o să fie”, a completat Dodon.

Ambasadorii acreditați la Chișinău nu au reacționat, deocamdată, la declarațiile lui Igor Dodon.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: