„Trebuie minimum degetele de îndoiat”. Un reprezentant PAS a alertat poliția, după o declarație a pretorului sectorului Centru din Chișinău
Full Article 3 minutes read

„Trebuie minimum degetele de îndoiat”. Un reprezentant PAS a alertat poliția, după o declarație a pretorului sectorului Centru din Chișinău

Purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Sergiu Bejenari, a depus o plângere la poliție împotriva pretorului sectorului Centru al capitalei, Vadim Hîncu. S-a întâmplă după ce Sergiu Bejenari a criticat pe pagina sa de Facebook activitatea întreprinderii municipale „Spații Verzi”, iar ulterior Vadim Hîncu a scris că pentru asemenea postări „trebuie minim de îndoiat degetele”. Reprezentantul PAS din CMC a menționat că declarația lui Hîncu are un impact amenințător atât asupra sa, cât și a familiei sale. Contactat de NM, pretorul a refuzat să comenteze plângerea depusă pe numele său. 

Pe 12 iunie, Sergiu Bejenari a anunțat că a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Centru împotriva pretorului sectorului Centru din Chișinău, publicând și o imagine cu documentul.

Potrivit plângerii, Vadim Hîncu l-a amenințat pe purtătorul de cuvânt PAS din CMC prin intermediul unei publicații pe Facebook. Pretorul a distribuit pe pagina sa o postare a purtătoarei de cuvânt a Primăriei mun. Chișinău, Natalia Ixari. Reprezentanta primăriei a comentat o postare a lui Sergiu Bejenari, în care acesta a criticat activitatea întreprinderii municipale „Spații Verzi” în legătură cu cazurile când copii și-au pierdut viața după ce au fost striviți de bucăți de copaci căzute.

Pe lângă distribuirea publicației Nataliei Ixari, Vadim Hîncu a adăugat fraza: „Pentru așa postări trebuie minimum de îndoiat degetele”.

„Trebuie minimum degetele de îndoiat”. Un reprezentant PAS a alertat poliția, după o declarație a pretorului sectorului Centru din Chișinău

Facebook/Vlad Hîncu

Sergiu Bejenari a menționat că comentariul are un impact amenințător asupra sa și a familiei sale, precum și îi afectează reputația profesională.

Acțiunile pretorului Vadim Hîncu, pe lângă faptul că încalcă Codul Penal și normele de conduită ale funcționarilor publici, au un impact amenințător asupra familiei mele. Atât în calitate de cetățean, cât și profesionist care își desfășoară activitatea în cadrul administrației publice locale din mun. Chișinău, mă simt amenințat și nesigur în a-mi îndeplini atribuțiile de serviciu. Această amenințare publică îmi afectează imaginea și reputația profesională. Este absolut inadmisibil ca un funcționar public, un ales al poporului, să instige la violență. (…) Amenințările pretorului sectorului centru al municipiului Chișinău, domnul Vadim Hîncu, creează un precedent și condiții de intimidare și nesiguranță care mă afectează pe mine personal, pe familia mea și scade încrederea cetățenilor în instituțiile publice și în respectarea statului de drept. Solicit organelor de drept ca aceste fapte să fie tratate cu maximă seriozitate. ”, a scris Sergiu Bejenari pe pagina sa de Facebook.

Contactat de NM pentru o reacție pe marginea plângerii depuse pe numele său, Vadim Hîncu a declarat: „Nu ofer comentarii. Las organele de abilitate să se expună”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: