Trei minori au fost plasați în arest în Penitenciarul nr. 13, după ce ar fi ucis în bătaie un om al străzii
Full Article 2 minutes read

Trei minori au fost plasați în arest în Penitenciarul nr. 13, după ce ar fi ucis în bătaie un om al străzii

Cei trei minori bănuiți că ar fi comis un omor cu deosebită cruzime în centrul capitalei au fost plasați în arest pentru 30 de zile, a anunțat Inspectoratul General de Poliție (IGP) pe 13 octombrie. Aceștia au vârstele de 14 și 15 ani.

Victima este un bărbat de 35 de ani, fără un loc permanent de trai. Acesta a fost găsit pe o platformă de depozitare a deșeurilor menajere.

„La 12 octombrie curent în urma măsurilor de investigații și acțiunilor prompte întreprinse de polițiști, au fost reținuți trei minori cu vârste de 14 și 15 ani, la scurt timp după comiterea unui omor, pe o stradă din sectorul Centru al municipiului Chișinău. Aceștia și-ar fi filmat cu telefonul mobil acțiunile violente în urma cărora victima a decedat”, au menționat oamenii legii.

Conform art.270 din Codul de procedură penală procurorul exercită urmărirea penală în cazurile infracțiunilor săvârșite de minori, dacă acestea sunt deosebit de grave și excepțional de grave.

„În acest context îndemnăm întreaga comunitate să se implice la monitorizarea minorilor și să existe o colaborare a tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv a reprezentanților autorităților publice, pentru a stopa fenomenul implicării minorilor la comiterea infracțiunilor, deoarece în ultima perioadă de timp, atestăm o creștere a numărului de infracțiuni comise de către minori și cu participarea acestora”, se arată în declarația IGP.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: