Trei prim-miniștri europeni vin în Moldova. Donald Tusk va inaugura ședința festivă a Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Trei prim-miniștri europeni vin în Moldova. Donald Tusk va inaugura ședința festivă a Parlamentului

Republica Moldova va fi vizitată în următoarea perioadă de trei prim-miniștri europeni. Vor ajunge la Chișinău premierii din Polonia, Luxemburg și Grecia. Donald Tusk va susține și un discurs în Parlamentul de la Chișinău, în cadrul unei ședințe festive. 

Guvernul Republicii Moldova a anunțat pe 3 septembrie că țara noastră va găzdui vizitele premierilor din Polonia, Luxemburg și Grecia, în luna septembrie.

Prim-ministrul Republicii Polonia, Donald Tusk, va ajunge la Chișinău pe 4 septembrie. Prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden, va vizita Moldova în perioada 12-13 septembrie. Iar prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, va ajunge în țara noastră pe 16 septembrie.

„Premierul Dorin Recean îl va întâmpina pe omologul său de la Varșovia la ora 15:30. Cei doi premieri vor avea o întrevedere bilaterală, urmată de o ședință extinsă a delegațiilor din cele două state. La ora 16:30, oficialii vor susține o conferință de presă comună. (…) În timpul vizitei, prim-ministrul Poloniei va mai avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. La Parlament, Donald Tusk va susține un discurs în cadrul unei ședințe festive, care va începe la ora 18:30”, au comunicat reprezentanții Guvernului cu referire la vizita prim-ministrului Republicii Polonia.

Despre vizita lui Donald Tusk a anunțat în ajun Primăria Chișinău. În legătură cu aceasta, autoritățile locale au menționat că accesul pe unele străzi din oraș va fi limitat temporar. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: