Trei știri despre berea din Rusia. Circa 10 000 de angajați își vor pierde locurile de muncă
Full Article 2 minutes read

Trei știri despre berea din Rusia. Circa 10 000 de angajați își vor pierde locurile de muncă

Trei producători de bere cunoscuți în toată lumea își sistează activitatea în Federația Rusă, în semn de protest față de invazia Ucrainei.

• Producătorul danez Carlsberg pleacă în totalitate de pe piața rusă. Pe 28 martie a fost făcut anunțul, potrivit căruia producătorul își vinde de urgență afacerea din Rusia. Compania și-a cerut scuze în public de la cei 8400 de angajați. Aceasta deține brandurile Carlsberg, Kronenbourg, Holsten, Tuborg și uzina Baltica  («Балтика»).

În 2021, grupul a realizat o cifră de afaceri de aproape 870 de milioane de euro în Rusia – reprezentând 13% dintre vânzările sale – şi un profit operaţional de 90 de milioane de euro, reprezentând 9% din profitul său.

• Olandezii de la Heineken au anunțat că părăsesc Rusia și cedează afacerea noului proprietar. Asta tu toate că producătorul nu a obținut venit din transferul drepturilor de proprietate și va continua să achite salarii celor 1800 de angajați până la sfârșitul anului curent. În Rusia, Heineken  produce mărcile cunoscute drept „Ohota”, „Tri medvedia”, „Bocikarev”, „Jigulevskoe”, „Stepan Razin” («Охота», «Три медведя», «Бочкарев», «Жигулевское», «Степан Разин»).

Se preconizează că decizia companiei va atrage pierderi în valoare de 400 de milioane de euro.

• Concernul internațional Ab InBev a cerut acționarului majoritar să suspende licența pentru producerea și vânzarea berei Bud în Rusia. De asemenea, compania a anunțat că renunță la beneficiile financiare de pe teritoriul Rusiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: