Tribunalul de la Haga a emis mandat de arest pe numele lui Vladimir Putin
Full Article 50 second read

Tribunalul de la Haga a emis mandat de arest pe numele lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internațională (CPI), cu sediul la Haga, a emis mandat internațional de arest pe numele președintelui rus Vladimir Putin. Totodată, mandat de arest a fost emis și pentru Comisarul pentru Drepturile Copilului al președintelui Rusiei, Maria Lvova-Belova, scrie BBC.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera a II-a preliminară a Curții Penale Internaționale a emis mandate de arestare pentru două persoane în contextul situației din Ucraina: Vladimir Vladimirovici Putin și Maria Alekseevna Lvova-Belova”, se arată într-un comunicat emis de Tribunalul de la Haga.

Totodată, Tribunalul de la Haga ar urma să deschidă, în curând, două dosare penale privind crimele de război comise de Rusia în Ucraina și va emite mandate de arestare pentru mai multe persoane presupus implicate în aceste crime.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: