Tribunalul de la Haga ar urma să deschidă primele dosare penale pentru crime de război împotriva Rusiei
Full Article 50 second read

Tribunalul de la Haga ar urma să deschidă primele dosare penale pentru crime de război împotriva Rusiei

Curtea Penală Internațională (CPI), cu sediul la Haga, ar urma să deschidă, în curând, două dosare penale privind crimele de război comise de Rusia în Ucraina și va emite mandate de arestare pentru mai multe persoane presupus implicate în aceste crime, transmite Radio Svoboda. Informația a fost raportată, pe 13 martie, de publicația New York Times (NYT), care a citat surse oficiale.

Potrivit NYT, dosarele penale vor fi deschise pe două capete de acuzare – distrugerea deliberată a infrastructurii civile ucrainene și transferul de copii de pe teritoriul ucrainean în Rusia, acțiune pe care Kievul o consideră violentă, văzând în ea semne de genocid.

În cazul în care cazurile vor fi deschise, ar fi pentru prima dată când CPI – la mai mult de un an de la începutul războiului – va prelua cazuri de presupuse crime comise de armata rusă în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: