Trump ridică interdicția de călătorie pentru unele state, cu o zi înainte de inaugurarea lui Biden
Full Article 2 minutes read

Trump ridică interdicția de călătorie pentru unele state, cu o zi înainte de inaugurarea lui Biden

Actualul președinte american Donald Trump a ridicat restricțiile de călătorie pentru țările Schengen, Marea Britanie, Irlanda și Brazilia. Decretul lui Trump va intra în vigoare pe 26 ianuarie.

Cu toate acestea, reprezentantul președintelui ales Joe Biden, Jen Psaki, a declarat că noul președinte nu va aplica acest decret, ci, dimpotrivă, intenționează să înăsprească restricțiile de intrare în SUA.

Așa cum a scris Trump într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Casei Albe, „intrarea fără restricții în Statele Unite a persoanelor care se află în statele Schengen, Regatul Unit, Irlanda și Brazilia nu vor mai dăuna intereselor Statelor Unite”.

Cei care sosesc din aceste țări sunt obligați să prezinte un test la coronavirus negativ. Cu toate acestea, restricțiile privind intrarea cetățenilor din China și Iran vor continua să fie în vigoare, deoarece aceste țări au refuzat să coopereze în domeniul sănătății și nu au împărtășit informații despre răspândirea COVID-19, așa cum se spune în decret.

Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al președintelui ales Joe Biden, care va fi inaugurat pe 20 ianuarie, a declarat că Biden nu are intenția de a ridica restricțiile de călătorie. Potrivit acestuia, echipa lui Biden așteaptă să înăsprească măsurile cu privire la călătoriile internaționale pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: