Turiștii unei nave de croazieră, închiriată de un japonez, vor fi serviți în călătorii doar cu vin moldovenesc și românesc. Alaiba: „Vom cuceri lumea”
Full Article 2 minutes read

Turiștii unei nave de croazieră, închiriată de un japonez, vor fi serviți în călătorii doar cu vin moldovenesc și românesc. Alaiba: „Vom cuceri lumea”

Turiștii unei nave de croazieră vor fi serviți, în călătoriile lor, doar cu vinuri moldovenești și românești. Se presupune că într-o singură tură, aproape 6 mii de oameni vor degusta din vinurile noastre, cifra ajungând la un total de peste 84 de mii timp de un an. Anunț a fost făcut de ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, după o întrevedere, la Chișinău, cu  Shoki Tanimura, un om de afaceri prosper din Japonia, care este și unul dintre cei mai mari importatori de vinuri moldovenești în Țara Soarelui Răsare.    

„Shoki are o companie de turism cu oficii în cinci regiuni, are o rețea de restaurante, iar în plus – importă vin moldovenesc și îl distribuie atât prin restaurantele sale, cât și prin alte rețele. Iar pentru anul 2024 a închiriat monumentala navă MSC Bellissima. (…) Va lua în croazieră câte 6 mii de turiști per tură cărora li se va propune vinul nostru. În total peste 84 mii de turiști vor primi doar vin moldovenesc și românesc. O bună parte din ei, probabil, pentru prima dată”, a scris ministrul Economiei, Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Oficialul de la Chișinău se arată convins că vinurile moldovenești, și nu doar, vor „cuceri lumea”.

„Vinul nostru va cuceri lumea. E doar o chestiune de timp. Și nu doar vinurile, ci și alte produse de calitate la care ne pricepem foarte bine”, a conchis Alaiba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: