TV8 va depune, din nou, cerere pentru prelungirea licenței de emisie. Televiziunea dă asigurări: Decizia CA nu va afecta transmisiunea
Full Article 3 minutes read

TV8 va depune, din nou, cerere pentru prelungirea licenței de emisie. Televiziunea dă asigurări: Decizia CA nu va afecta transmisiunea

După decizia Consiliului Audiovizualului (CA) de a refuza prelungirea licenței de emisie a TV8 pentru nerespectarea conceptului de programe, abaterile au fost corectate. Informația a fost confirmată de reprezentanții TV8 într-o declarație oficială. Aceștia au precizat că postul TV va depune, din nou, cerere pentru o nouă licență de emisie.

În cadrul ședinței din 17 noiembrie, Consiliul Audiovizualului a refuzat prelungirea licenței de emisie a postului TV8 pentru nerespectarea conceptului de programe. Vicepreședinta CA, Aneta Gonța, a recomandat televiziunii să urmeze instrucțiunile și să depună o cerere nouă de prelungire a licenței de emisie. Totodată, Eugeniu Rîbca, membru CA, a subliniat faptul că postul de televiziune poate activa în continuare până în 2024 – când expiră actuala licență de emisie (Detalii – AICI).

Explicația CJI

Într-un comentariu oficial, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a precizat că refuzul de prelungire a licenței de emisie nu echivalează cu retragerea sau suspendarea licenței a acesteia. „Dacă cererea de prelungire a valabilității licenței de emisie a fost respinsă de CA, frecvența sau canalul sunt scoase la concurs după expirarea termenului pentru care a fost acordată licența respectivă. Altfel spus, postul TV vizat va putea să-și „redobândească” licența ulterior, în urma unui concurs”, se arată în comentariul CJI.

Reacția TV8

Între timp, TV8 a publicat o declarație la subiect. În cadrul acesteia, directorul de programe al televizunii, Sergiu Niculiță, a explicat că CA a refuzat să prelungească licența de emisie a postului TV din cauza nerespectării procentul de realizare a emisiunilor culturale.

În legătură cu nerespectarea concepției, la scurt timp după aplicarea acelei sancțiuni, ne-am conformat și am adaptat inclusiv concepția. Sancțiunea a fost aplicată din motiv că nu a fost respectat procentul de realizare a emisiunilor culturale. Era vorba despre 2%. Nu avem emisiuni curat culturale, dar avem emisiuni cu elemente culturale”, a spus Niculiță, potrivit declarației.

Totodată, reprezentanții TV8 au anunțat că vor depune cerere pentru o nouă licență de emisie. Cererea pentru acordarea noii licențe urmează a fi examinată de Consiliul Audiovizualului în termen de 30 de zile.

Actualul document, care permite transmisiunea, este valabil până în luna februarie 2024. Decizia de astăzi nu presupune suspendarea sau retragerea licenței și nu va afecta activitatea postului”, au mai precizat reprezentanții TV8.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: