Twitter a blocat pagina Ambasadei chineze în SUA, din cauza unei postări controversate
Full Article 1 minutes read

Twitter a blocat pagina Ambasadei chineze în SUA, din cauza unei postări controversate

Pagina de Twitter a Ambasadei Chinei în SUA a fost blocată. Decizia a fost luată după o postare despre musulmanii din regiunea Xinjiang, prin care diplomații și-au manifestat susținerea pentru politicile promovate de Beijing, scrie Bloomberg. Potrivit presei, autoritățile chineze au lansat în regiune o campanie de sterilizare a femeilor de etnie uiguri.

Postarea controversată a fost publicată pe 7 ianuarie. Reprezentanții misiunii diplomatice au scris că politica promovată în regiune a permis femeilor uiguri să nu mai fie „mașini de produs copii”. Aceasta a fost ștearsă peste 24 de ore de la publicare.

„Am luat această decizie din cauza încălcării politicii noastre privind atitudinea inumană”, susțin reprezentanții Twitter.

În decembrie 2020, din cauza abuzurilor asupra populației uiguri, SUA a restricționat comerțul cu China. Ulterior, despre posibile restricții în sfera afacerilor cu China a anunțat Marea Britanie. Potrivit presei și organizațiilor pentru drepturile omului, autoritățile chineze ar obliga musulmanii din Xianjiang să lucreze la fabrici, pe motiv că islamul este o religie străină.

Munca la negru a populației uiguri este utilizată pentru producerea unor mărci renumite precum Adidas, Lacoste, H&M, Calvin Klein, ș.a.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: