Twitter a blocat pagina Ambasadei chineze în SUA, din cauza unei postări controversate

Pagina de Twitter a Ambasadei Chinei în SUA a fost blocată. Decizia a fost luată după o postare despre musulmanii din regiunea Xinjiang, prin care diplomații și-au manifestat susținerea pentru politicile promovate de Beijing, scrie Bloomberg. Potrivit presei, autoritățile chineze au lansat în regiune o campanie de sterilizare a femeilor de etnie uiguri.

Postarea controversată a fost publicată pe 7 ianuarie. Reprezentanții misiunii diplomatice au scris că politica promovată în regiune a permis femeilor uiguri să nu mai fie „mașini de produs copii”. Aceasta a fost ștearsă peste 24 de ore de la publicare.

„Am luat această decizie din cauza încălcării politicii noastre privind atitudinea inumană”, susțin reprezentanții Twitter.

În decembrie 2020, din cauza abuzurilor asupra populației uiguri, SUA a restricționat comerțul cu China. Ulterior, despre posibile restricții în sfera afacerilor cu China a anunțat Marea Britanie. Potrivit presei și organizațiilor pentru drepturile omului, autoritățile chineze ar obliga musulmanii din Xianjiang să lucreze la fabrici, pe motiv că islamul este o religie străină.

Munca la negru a populației uiguri este utilizată pentru producerea unor mărci renumite precum Adidas, Lacoste, H&M, Calvin Klein, ș.a.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: