Ucraina are suficient potențial pentru a preveni criza alimentară în lume – Zelenski 
Full Article 2 minutes read

Ucraina are suficient potențial pentru a preveni criza alimentară în lume – Zelenski 

Ucraina are suficient potențial pentru a stabiliza piața mondială de alimente, dar Rusia blochează porturile și distruge baza de producție. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, în timpul unei întâlniri cu secretarul general al ONU Antonio Guterres.

„Am vorbit despre o provocare importantă nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume – criza alimentară, care este provocată de Rusia prin continuarea războiului împotriva statului nostru. Ucraina oferă literalmente pâine aproape pentru 400 de milioane de oameni de pe planetă, iar acum ONU recunoaște că creșterea prețurilor la alimente în acest an va duce la foamete pentru cel puțin 47 de milioane de oameni din 81 de țări ale lumii”, a spus Zelenski, relatează Ekonomiceskaya Pravda.

Potrivit lui Zelenski, Ucraina are un potențial suficient pentru a preveni o astfel de criză și pentru a stabiliza piața alimentară.

„Sunt toate mărfurile pentru a fi livrate din porturile noastre din regiunile Odesa, Nikolaev, Herson și Zaporojie. Dar o parte din politica agresivă a Rusiei este blocarea porturilor noastre, precum și distrugerea bazei noastre de producție”, a declarat președintele ucrainean.

El a mai subliniat că sfârșitul războiului Rusiei împotriva Ucrainei este esențial pentru a preveni o criză alimentară și „pentru a salva zeci de țări de foamete și haos politic”.

Vineri, 29 aprilie, este a 65-a zi de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: