Ucraina, atacată cu rachete și drone. Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski, de două zile fără lumină
Full Article 2 minutes read

Ucraina, atacată cu rachete și drone. Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski, de două zile fără lumină

Trupele ruse au atacat teritoriul Ucrainei, în noaptea de 2 spre 3 februarie, cu drone de tip Shahed și rachete. Acest lucru a fost raportat de șeful Forțelor Aeriene Ucrainene. Potrivit armatei ucrainene, o „parte semnificativă” a dronelor au atacat instalațiile de infrastructură energetică din regiunea Dnepropetrovsk. Krivoi Rog, orașul natal al președintelui Vladimir Zelenski, de două zile se confruntă cu întreruperi de curent electric, scrie presa ucraineană.

În regiunea Dnepropetrovsk, forțele de apărare aeriană ucrainene au doborât cinci drone, dar au fost și câteva lovituri, a declarat șeful administrației militare a regiunii, Serghei Lisak.

„Au izbucnit două incendii. În zonă sunt aproape 15 mii de oameni fără curent electric. De asemenea – două cazane în Krivoi Rog, care asigură cu curent 43 de mii de consumatori. Unele familii au rămas și fără alimentare cu apă”, a scris Lisak pe Telegram.

Șeful Consiliului de Apărare Krivoi Rog, Alexander Vilkul, a spus că trupele ruse au lovit infrastructura energetică a orașului. Potrivit acestuia, 7.500 de consumatori au rămas fără curent electric. Orașul a introdus un program de oprire de urgență.

***

Trupele ruse efectuează zilnic lovituri cu drone pe teritoriul ucrainean. Instalațiile de infrastructură critică și energetică sunt adesea ținta atacurilor.

În noaptea precedentă, trupele ruse au lansat 24 de drone în toată Ucraina. După cum au declarat Forțele Armate Ucrainene, acestea au reușit să doboare 11 drone. Una dintre drone a avariat substația electrică Ukrenergo, lăsând aproximativ 40 de mii de consumatori, inclusiv două mine, fără electricitate în Krivoi Rog.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: