Ucraina: Cel puţin trei oameni au murit într-un incendiu izbucnit la o secţie de COVID-19
Full Article 1 minutes read

Ucraina: Cel puţin trei oameni au murit într-un incendiu izbucnit la o secţie de COVID-19

Un incendiu pornit de la o lumânare a devastat o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi cu COVID-19 într-un oraş din vestul Ucrainei. Potrivit unian.net, incendiul a avut loc la primul etaj al secției de terapie intensivă. S-a stabilit preliminar că trei pacienți au murit în incendiu, altul a murit din cauza coronavirusului.

Trei victime, care au fost scoase de salvatori, au fost internate la un alt spital. Polițiștii asigură menținerea ordinii publice în spital, iar anchetatorii stabilesc împrejurările și cauzele producerii incendiului.

Potrivit serviciilor de salvare, un angajat al spitalului din Cosău (Kosiv) a aprins o lumânare, marţi seara, pentru un pacient decedat recent. A fost suficient pentru a determina aprinderea imediată echipamentelor medicale din încăperea în care funcţionau cinci concentratoare de oxigen.

„Ignorarea legilor elementare ale fizicii şi a regulilor de securitate a dus la pierderi ireparabile”, au deplâns într-un comunicat serviciile de salvare.

În Ucraina, la fel ca în întreaga fostă Uniune Sovietică, sunt frecvente incendiile şi alte accidente în spitale sau cămine, din cauza infrastructurii învechite ori a neglijenţelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: