Ucraina nu va participa la competițiile de scrimă după readmiterea ruşilor şi belaruşilor. Îndeamnă la boicot internațional
Full Article 2 minutes read

Ucraina nu va participa la competițiile de scrimă după readmiterea ruşilor şi belaruşilor. Îndeamnă la boicot internațional

Federaţia de scrimă din Ucraina a anunţat că sportivii şi oficialii săi nu vor participa la evenimentele la care vor lua parte reprezentanţi ai Rusiei şi Belarus. Totodată, Federația a îndemnat la un boicot internaţional al acestor competiţii.

Conducerea Federaţiei internaţionale de scrimă (FIE) a decis la începutul lunii martie să permită scrimerilor din Rusia şi Belarus să revină ca sportivi neutri, ridicând interdicţia impusă după începerea invaziei armatei ruse în Ucraina.

„Scrimerii ucraineni nu vor concura împotriva sportivilor ruşi şi belaruşi”, a precizat Federaţia ucraineană într-o postare de Instagram. „Facem apel la comunitatea internaţională de scrimă să sprijine Ucraina şi să nu concureze împotriva Rusiei”, a adăugat forul de la Kiev.

În comunicatul său, Federaţia ucraineană de scrimă califică decizia FIE drept „şocantă şi inacceptabilă”, criticând totodată finanţarea FIE de către oligarhul rus Alişer Usmanov, care a renunţat la poziţia sa de preşedinte al Federaţiei internaţionale de scrimă în urma sancţiunii Uniunii Europene.

Decizia FIE de săptămâna trecută a determinat Germania să declare că nu va găzdui o etapă de Cupă Mondială în mai şi nici alte evenimente din această competiţie, în noul sezon. Suedia şi Finlanda au anunţat la rândul lor că nu vor mai găzdui evenimente planificate.

Federaţia internaţională de scrimă a hotărât să-i reprimească pe ruşi şi belaruşi la competiţiile sale după ce Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a schiţat în luna ianuarie o foaie de parcurs care să permită reintegrarea sportivilor din cele două ţări în competiţiile internaţionale, sub drapel neutru, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Paris.

Preşedintele CIO Thomas Bach, campion olimpic la scrimă în 1976, a spus că nimeni nu ar trebui să fie discriminat din cauza paşaportului său sau a ţării natale.

Scrima este arta de a mânui armele albe.În prezent este un sport de combat în care armele folosite sunt floreta, spada și sabia. Sportul este organizat și condus de Federația Internațională de Scrimă, la care în prezent sunt afiliate 145 de asociații naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: