Ucraina spune că aeroportul de la Tiraspol se pregătește pentru primirea aeronavelor din Rusia 
Full Article 2 minutes read

Ucraina spune că aeroportul de la Tiraspol se pregătește pentru primirea aeronavelor din Rusia 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat, pe 5 aprilie, că pe aerodromul de la Tiraspol au loc pregătiri pentru primirea aeronavelor. Autoritățile ucrainene nu exclud folosirea teritoriului Transnistriei de către trupele ruse în războiul cu Ucraina. Autoritățile moldovenești nu au comentat deocamdată această informație. Dar cu o zi înainte, premierul Natalia Gavrilița a declarat că nu sunt semnale că Transnistria ar fi atrasă în războiul din Ucraina. 

„Inamicul încearcă să-și îmbunătățească poziția tactică în direcția Bugului de Sud. Nu este exclusă folosirea teritoriului autoproclamatei republici transnistrene moldovenești pentru a susține o operațiune ofensivă în această direcție”, se arată în declarația Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ieri, la Berlin, premierul Natalia Gavrilița a spus că autoritățile moldovenești sunt permanent în alertă cu privire la situația din regiune. „Moldova se află de fapt într-o situație dificilă, fiind o țară mică într-o regiune cu risc mare de securitate, unde există o regiune separatistă în care staționează trupele ruse. Urmărim îndeaproape ce se întâmplă, suntem în permanență în alertă. Deocamdată, nu vedem nici un plan de implicare a Moldovei sau a regiunii transnistrene în acest război”, a spus Gavrilița.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: