Ucrainenii vin pe jos în România. Oficialii de la București spun că pot primi 500.000 de refugiați
Full Article 2 minutes read

Ucrainenii vin pe jos în România. Oficialii de la București spun că pot primi 500.000 de refugiați

La punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației din România au ajuns pe jos, astăzi dimineața, zeci de cetățeni din Ucraina care vor să intre în România de teama războiului pe care Rusia l-a declanșat în această noapte.

Corespondentul Digi24 care a fost la Sighetu Marmației a spus că printre ucrainenii care au ajuns în punctul de frontieră sunt și turiști veniți din toată Europa, pe care bombardamentele i-au găsit în Ucraina, la Bukovel.

„Au spus că au auzit din hotelurile în care erau cazați tot ce se întâmplă. Acum vin pe jos în România, au ales să fugă din calea războiului. Zborurilor lor, oricum, au fost anulate”, a declarat jurnalistul.

La Sighetu Marmației sunt pregătite acum taberele de refugiați.

La rândul lor, oficialii de la București au declarat că s-au pregătit pentru a primi 500.000 de refugiați.

***

De menționat că și în Republica Moldova se înregistrează cozi imense cu ucraineni care vor să intre în țara noastră. Zeci de mașini așteaptă la punctul de trecere a frontierei Palanca. Situația de la punctul de trecere, dar și alte puncte de frontieră ale Moldovei poate fi urmărită în timp real pe site-ul Poliției de Frontieră.

La fel, au fost surprinse și coloane de mașini care intră în Republica Moldova dinspre punctul de trecere Palanca. Majoritatea mașinilor au numere ucrainene.

Circa 1900 de cetățeni ai Ucrainei au traversat hotarul Republicii Moldova. Totodată, cinci persoane au solicitat protecția Republicii Moldova. Declarațiile au fost anunțat astăzi de ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Potrivit presei, s-au produs mai multe explozii la Odesa, Kiev, Harkov, Dnepr și Kramatorsk.

Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis începând cu ora 12:00.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM Război în Ucraina. Principalele evenimente.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: