UE, după ce a oferit țării noastre 75 mln euro: Solidaritatea europeană cu Republica Moldova este neclintită
Full Article 2 minutes read

UE, după ce a oferit țării noastre 75 mln euro: Solidaritatea europeană cu Republica Moldova este neclintită

UE este alături de Republica Moldova în aceste vremuri dificile. Asigurările sunt date de comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, după ce ieri UE a efectuat plata unui sprijin bugetar de 75 de milioane de euro, comunică IPN.

Pachetul de asistență oferit Republicii Moldova are menirea de a sprijini țara în depășirea crizei energetice cauzate de agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.

„UE este alături de Republica Moldova în aceste vremuri dificile. Continuăm să acordăm sprijin pentru a ajuta țara să facă față consecințelor drastice ale războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, în special în domeniul securității energetice. Solidaritatea europeană cu Republica Moldova este neclintită”, a spus comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.

Amintim, Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro sprijin bugetar Moldovei pe fondul situației energetice dificile din țară. Aceasta după ce Parlamentul European și Consiliul UE au adoptat, la 6 aprilie 2022, decizia privind acordarea asistenței macrofinanciare Moldovei, în contextul consecințelor provocate de invazia Rusiei în Ucraina, precum și gestionarea crizei gazelor și redresarea economică de după pandemie.

De precizat că pe 1 august, Comisia Europeană a virat Republicii Moldova prima tranșă, de 50 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: