UE oferă 2,7 milioane euro pentru reforma justiției în Moldova. Mazeiks: „Am fost și suntem un partener de neclintit”
Full Article 2 minutes read

UE oferă 2,7 milioane euro pentru reforma justiției în Moldova. Mazeiks: „Am fost și suntem un partener de neclintit”

Uniunea Europeană oferă 2,7 milioane euro pentru reforma justiției din Moldova, în cadrul proiectului „Suport pentru reforma justiției în Republica Moldova”.  Proiectul, sprijinit financiar de UE, și implementat de Consiliul Europei, va acorda asistență tehnică în scopul sporirii independenței, profesionalismului și transparenței sectorului judiciar și va sprijini implementarea reformei justiției în Republica Moldova în conformitate cu standardele europene și angajamentele țării, scrie TVR Moldova.

„Uniunea Europeană a fost și este în continuare un partener neclintit al Republicii Moldova prin acordarea asistenței financiare, expertizei și ghidării pentru a asigura implementarea comprehensivă a reformei justiției. Acest proiect va acorda asistență cheie instituțiilor din sectorul judiciar în implementarea Strategiei de Reformă a Justiției 2022 – 2025 pentru obținerea unui sistem judiciar mai eficient, transparent și responsabil. (…) Un sistem judiciar ce funcționează corect, asigură protecția drepturilor omului, susține statul de drept și sporește încrederea în rândul cetățenilor”, a declarat ambasador Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

„Având în vedere contextul reformelor dinamice și complexe, mă bucur că Uniunea Europeană și Consiliul Europei și-au unit eforturile pentru a implementa acest proiect comprehensiv și de amploare care este lansat astăzi pentru a sprijini autoritățile Republicii Moldova în dificila sarcină de reformare a sistemului judiciar. În cadrul acestui proiect, Consiliul Europei rămâne determinat să acorde expertiză legală și alte forme de asistență, necesare pentru a facilita implementarea reformei justiției în conformitate cu standardele europene relevante și angajamentele Republicii Moldova”, a notat Falk LANGE, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Potrivit sursei citate, proiectul se va desfășura până în noiembrie 2026, cu un buget de 2,7 milioane de euro. Beneficiarii proiectului sunt: ​​Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, Institutul Național al Justiției și Curtea Constituțională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: