UE oferă R. Moldova 8 mln EUR pentru a combate atacurile cibernetice și știrile false
Full Article 2 minutes read

UE oferă R. Moldova 8 mln EUR pentru a combate atacurile cibernetice și știrile false

Comisia Europeană a adoptat ieri un pachet de sprijin în valoare de 8 milioane de euro pentru a întări rezistența Republicii Moldova în fața atacurilor cibernetice și dezinformării, care s-au intensificat odată cu invazia Federației Ruse în Ucraina. Declarația a fost făcută de europarlamentarului român Siegfried Mureșan, pe 3 mai. 

Oficialul a spus că banii vor fi putea fi folosiți pentru a întări infrastructura de securitate cibernetică, dar și pentru a oferi sprijin mass-mediei independente și Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova în vederea combaterii știrilor false.

„De la începutul invaziei ruse din Ucraina, Republica Moldova a fost ținta mai multor atacuri cibernetice asupra site-urilor și platformelor guvernamentale, dar și a unui număr foarte mare de știri false. În acest context, Uniunea Europeană vine în sprijinul Republicii Moldova pentru a ajuta autoritățile de la Chișinău să protejeze instituțiile statului și cetățenii în fața amenințărilor venite dinspre Kremlin”, comunică eurodeputatul, pe Facebook.

De asemenea, a adăugat oficialul european, banii vor putea fi folosiți și pentru a întări capacitatea de gestionare a fluxului mare de refugiați din Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: