UE sancționează șase ruși și o companie în cazul otrăvirii lui Navalnîi. Moscova răspunde similar
Full Article 2 minutes read

UE sancționează șase ruși și o companie în cazul otrăvirii lui Navalnîi. Moscova răspunde similar

Uniunea Europeană a convenit să sancţioneze şase persoane şi o companie din Federaţia Rusă în urma otrăvirii opozantului rus Aleksei Navalnîi. Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va răspunde cu măsuri similare la sancţiunile impuse de UE.

Faptul că miniștrii de externe ai țărilor UE au ajuns la un acord privind introducerea sancțiunilor împotriva Rusiei a fost anunțat în după-amiaza zilei de 12 octombrie. Ministrul finlandez de externe, Pekka Haavisto, a declarat că UE a început să pregătească o listă de sancțiuni. Măsurile, a menționat diplomatul, se vor aplica celor care sunt considerați implicați în fabricarea, depozitarea și distribuția substanței Novichok, cu care s-ar fi otrăvit Navalnîi.

Potrivit ministrului de externe rus, decizia țărilor UE de a impune sancțiuni împotriva Rusiei este un „semn de bună comportare” față de Statele Unite și Marea Britanie și reflectă influența Washingtonului.

Rusia, în cazul impunerii sancțiunilor de către țările occidentale din cauza otrăvirii liderului opoziției Alexei Navalnâi, va răspunde exact la fel. Acest lucru a fost declarat de ministrul de externe Serghei Lavrov pe 14 octombrie.

Menționăm că acordul a fost înregistrat în cadrul unei întâlniri a ambasadorilor UE la Bruxelles în urma deciziei de a iniţia noi sancţiuni luată pe 12 octombrie de miniştrii de externe ai ţărilor din blocul comunitar.

Sancţiunile ce prevăd îngheţarea de active şi interdicţii de călătorie urmează să fie finalizate printr-o procedură scrisă şi ar putea fi implementate în următoarele câteva zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: