UE va deschide în Moldova un centru pentru migranții care își așteaptă expulzarea? Vodă: O adăugăm pe lista falsurilor!
Full Article 2 minutes read

UE va deschide în Moldova un centru pentru migranții care își așteaptă expulzarea? Vodă: O adăugăm pe lista falsurilor!

Portalul britanic The Times a publicat un articol despre faptul că Uniunea Europeană ar urma să deschidă centre pentru migranții care așteaptă să fie expulzați pe teritoriul unor țări-candidate la aderarea la UE, inclusiv Republica Moldova. Într-un comentariu pentru NM, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că autoritățile de la Chișinău nu discută și nici nu vor accepta asemenea idei. El a calificat informația apărută în presa străină drept un fals. 

The Times a publicat, pe 6 octombrie, un articol în care susține că „Uniunea Europeană va înființa lagăre de deportare în țările vecine care vor să adere la bloc, precum Serbia, Albania și Moldova”. În material se menționează că ideea ar urma să fie examinată în timpul summit-ului de la Bruxelles, iar unul din scopurile acesteia este „întărirea controlului la frontierele externe ale UE”.

UE va deschide în Moldova un centru pentru migranții care își așteaptă expulzarea? Vodă: O adăugăm pe lista falsurilor!

screenshot

NM a solicitat o reacție la informațiile respective de la purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Pe lista fabulațiilor a apărut una nouă, potrivit căreia Republica Moldova ar urma să găzduiască un centru pentru solicitanții de azil respinși și vizați de procedurile de expulzare. Să fie clar: Guvernul nu discută o astfel de propunere și nu va accepta asemenea idei. O adăugăm pe lista falsurilor, alături de cele despre sirieni, vânzarea pământurilor către străini și gazul gratis, lansate doar pentru a speria sau duce de nas moldovenii”, a declarat reprezentantul Guvernului.

NewsMaker a solicitat o reacție și din partea Delegației UE la Chișinău, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: