Ultimă oră! 11 noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi
Full Article 2 minutes read

Ultimă oră! 11 noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi

11 cazuri de coronavirus de tip nou au fost confirmate astăzi. Astfel, în total, în Republica Moldova sunt 23 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi, 15 martie, de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. Unul dintre pacienți este un copil. 

Din cele 11 cazuri depistate astăzi, în 8 situații s-a atestat transmitere locală, adică prin contact direct sau indirect.

„Agenția Națională pentru Sănătate Publică a prelucrat 49 de probe, iar ca rezultat avem 11 cazuri confirmate cu COVID-19. Trei cazuri sunt de import. Cu regret, avem 8 cazuri cu statut local și este vorba despre contacte apropiate, adică persoanele cele mai apropiate. Avem și primul caz confirmat în cazul unui copil – transmiterea infecției de la mama care a revenit din Italia”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministrul a precizat că starea a trei dintre pacienți este bună, iar dacă săptămâna viitoare testele vor arăta că persoanele s-au însănătoșit, persoanele vor fi externate.

„Chem toată populația la responsabilitate, onestitate și corectitudine și mulțumesc angajaților sistemului de sănătate”, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

Iar președintele Igor Dodon a menționat că numărul în creștere a cazurilor de îmbolnăvire pe intern arată că trebuie luate măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea virusului.

„Închiderea locurilor publice, cu excepția farmaciilor, stațiilor PECO, magazinelor alimentare și a băncilor, care vor funcționa în regim special, începând cu ziua de mâine”, a anunțat Igor Dodon.

De asemenea, s-au luat măsuri de precauție la punctele de trecere a frontierei.

„Din 81 de puncte terestre de frontieră rămân deschise 17 – 11 cu Ucraina și 6 cu România. Începând cu data de 17 martie, ora 00:00, se închid punctele – cu excepția celor 11, cu Ucraina și începând cu ora 20:00 – cu România. Măsurile se referă doar la cetățenii străini, cu excepția diplomaților și a persoanelor care realizează transportul de mărfuri”, a explicat șeful statului.

Președintele a precizat că acest regim va funcționa până pe 31 martie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: