„Un alt pas neprietenesc în raport cu Rusia”. Reacția Moscovei la refuzul de intrare în Moldova a liderului Tatarstanului
Full Article 1 minutes read

„Un alt pas neprietenesc în raport cu Rusia”. Reacția Moscovei la refuzul de intrare în Moldova a liderului Tatarstanului

Refuzul autorităților moldovenești privind intrarea în țară a președintelui Tatarstanului este „un alt pas neprietenesc” față de Rusia. Declarația a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova. 

„Considerăm decizia autorităților moldovenești ca un alt pas neprietenesc în raport nu numai cu Tatarstan, ci și cu Rusia. Acesta are ca scop subminarea interacțiunii tradiționale strânse dintre regiunile țărilor noastre. Suntem siguri că un astfel de curs anti-rus nu găsește sprijin în publicul larg al Republicii Moldova”, a menționat Zaharova, potrivit rbc.ru.

Amintim că Rustam Minnikhanov a publicat un video pe 17 aprilie în care anunța că se află pe Aeroportul Internațional Chișinău, doar că autoritățile moldovenești nu i-au permis intrarea pe teritoriul țării noastre. Minnikhanov urma să participe la primul Congres internațional al diplomației populare „Prietenia popoarelor 2023” desfășurat luni, 17 aprilie, la Comrat. Poliția de Frontieră a confirmat că președintele Tatarstanului a primit de refuz de intrare în Republica Moldova și a venit cu unele precizări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: