„Un an nou de învățare cât mai bogat”. Președinta Sandu a felicitat elevii cu ocazia primei zile de școală
Full Article 2 minutes read

„Un an nou de învățare cât mai bogat”. Președinta Sandu a felicitat elevii cu ocazia primei zile de școală

Președinta Maia Sandu a adresat pe 1 septembrie, cu ocazia începerii noului an școlar, un mesaj de felicitare pentru elevi. Șefa statului le-a urat să aibă un an de studii cât mai bogat în învățăminte. 

Începe toamna și, odată cu ea, un nou an școlar pentru copii și tineri, pentru părinți și profesori. Toți, de la mic la mare, vrem să devenim mai buni cu fiecare zi, iar aceasta înseamnă să învățăm lucruri noi în fiecare zi. Învățăm pentru că doar așa creștem ca ființe umane întregi, conștiente de sine și de cei din jur, capabile să facă față provocărilor și să facă lumea mai bună. Prețuim traiul în pace și bună înțelegere, învățăm să construim, nu să distrugem, învățăm să-l respectăm pe fiecare. Învățarea este nemărginită și vă îndemn să nu ne oprim niciodată din învățare. Un an nou de învățare cât mai bogat!”, a scris șefa statului pe Facebook.

Precizăm că Ministerul Educației și Cercetării a lăsat la discreția fiecărei instituții de învățământ general publice și private din Republica Moldova decizia privind data desfășurării activităților dedicate începerii anului de studii 2024-2025 – 1 sau 2 septembrie. De asemenea, în toate școlile din țară, prima lecție din noul an școlar trebuie să aibă genericul „Împreună pentru pace”. Pentru organizarea și desfășurarea lecției tematice diriginților le-au fost recomandate resurse didactice dezvoltate cu suportul Consiliului Europei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: