Un angajat al sanatoriului Moldovei din Sergheevca a murit în timpul atacului cu rachetă. Alți 5 sunt răniți
Full Article 2 minutes read

Un angajat al sanatoriului Moldovei din Sergheevca a murit în timpul atacului cu rachetă. Alți 5 sunt răniți

În urma atacului de noaptea trecută din regiunea Odesa, mai mulți angajați ai Centrului de reabilitare pentru copii de la Sergheevca, care se află în proprietatea Republicii Moldova, au fost afectați. Ministra Sănătății Ala Nemerenco a spus că 5 colaboratori ai Centrului au fost răniți și unul a decedat. 

Ministra a precizat că în urma atacului, Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei.

„Dar cu regret am fost anuntați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente. (…) Nimic mai groaznic decât războiul. Suntem niște fericiți atât timp cât nu zboară rachete pe de-asupra noastră, prețuiți aceasta. Restul toate pot fi rezolvate”, a spus oficialul moldovean.

Nemerenco a menționat că sanatoriul este destinat pentru copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova, având astfel posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre. „Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică și numai am pregătit planuri pentru reluarea activității, și a venit războiul”, a precizat Nemerenco.

Amintim că noaptea trecută, în oraşul Sergheevca din regiunea Odesa, a fost atacată cu rachete o clădire cu 9 etaje și o bază de odihnă. Procuratura regională din Odesa a raportat că 19 persoane au fost ucise în urma atacului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: