Un angajat al sanatoriului Moldovei din Sergheevca a murit în timpul atacului cu rachetă. Alți 5 sunt răniți
Full Article 2 minutes read

Un angajat al sanatoriului Moldovei din Sergheevca a murit în timpul atacului cu rachetă. Alți 5 sunt răniți

În urma atacului de noaptea trecută din regiunea Odesa, mai mulți angajați ai Centrului de reabilitare pentru copii de la Sergheevca, care se află în proprietatea Republicii Moldova, au fost afectați. Ministra Sănătății Ala Nemerenco a spus că 5 colaboratori ai Centrului au fost răniți și unul a decedat. 

Ministra a precizat că în urma atacului, Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei.

„Dar cu regret am fost anuntați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente. (…) Nimic mai groaznic decât războiul. Suntem niște fericiți atât timp cât nu zboară rachete pe de-asupra noastră, prețuiți aceasta. Restul toate pot fi rezolvate”, a spus oficialul moldovean.

Nemerenco a menționat că sanatoriul este destinat pentru copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova, având astfel posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre. „Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică și numai am pregătit planuri pentru reluarea activității, și a venit războiul”, a precizat Nemerenco.

Amintim că noaptea trecută, în oraşul Sergheevca din regiunea Odesa, a fost atacată cu rachete o clădire cu 9 etaje și o bază de odihnă. Procuratura regională din Odesa a raportat că 19 persoane au fost ucise în urma atacului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: