Un bărbat a rămas fără 500 000 de lei, pe care nu i-a declarat la Aeroportul Chișinău
Full Article 2 minutes read

Un bărbat a rămas fără 500 000 de lei, pe care nu i-a declarat la Aeroportul Chișinău

Suma de circa jumătate de milion de lei a fost confiscată în folosul statului, după nedeclararea banilor de către un cetățean turc, la sosirea din Istanbul, a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pe 15 decembrie.

Oamenii legii au obținut în instanța de judecată confiscarea în contul statului a sumei ca urmare a încercării introducerii acesteia în țară, fără declarare inspectorilor vamali, la sosirea din Istanbul prin Aeroportul din Chișinău.

Fapta a avut loc la începutul lui 2021, atunci când la intrarea în Moldova, un cetățean turc a fost surprins cu bani în diferite valute – dolari americani, euro, lire turcești și lei moldovenești. Cumulat și convertiți în lei moldovenești, banii pe care pasagerul nu i-a declarat ajungeau la aproximativ jumătate de milion de lei.

La punctul vamal de trecere al aeroportului, individul a ales să treacă prin culoarul inscripționat „nimic de declarat”, chiar dacă, potrivit legii, echivalentul sumelor de peste 10.000 euro sunt supuse declarării obligatorii. Încercarea a eșuat, întrucât banii au fost depistați și ridicați de către colaboratorii Serviciului Vamal.

În pledoaria sa, procurorul PCCOCS a indicat faptul că pasagerul a mai introdus bani în Moldova, de cel puțin cinci ori, pe care însă i-a declarat așa cum prevede legea, pe parcursul mai multor ani. Prin urmare, acuzatorul de stat a solicitat magistraților confiscarea în folosul statului a banilor nedeclarați – demers satisfăcut de instanța de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: