Un bărbat din Chișinău riscă să fie închis timp de 30 de ani în Transnistria, pentru că ar fi incendiat un comisariat
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Chișinău riscă să fie închis timp de 30 de ani în Transnistria, pentru că ar fi incendiat un comisariat

Alexandru Dimov, bărbatul învinuit că în luna mai a dat foc comisariatului din Tiraspol, riscă până la 30 de închisoare. Presa din stânga Nistrului scrie că acesta ar fi acționat la comanda altei persoane, care ar avea legături cu sctructurile de putere din Republica Moldova. NM a solicitat un comentariu de la Biroul de reintegrare pe acest subiect.

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, locuitor al Chișinăului, este acuzat de „terorism” și „sabotaj”.

Sentința în privința acestuia urma să fie pronunțată pe 23 ianuarie, însă sedința de judecată a fost amânată, pe motiv că au apărut noi martori și probe suplimenatare. Următoarea ședință urmeză să aibă loc pe 18 februarie.

Alexandru Dimov nu este de acord cu capetele de acuzare care i se impută și a refuzat să coopereze cu ancheta. Acesta își califică acțiunile drept „huliganism”.

Presa din Transnistria scrie că ALexandru Dimov ar fi acționat la comanda lui Ion Lozan, care ar avea legături cu structurile de putere de la Chișinău. La ordinul său, Dimov, împreună cu prietenul său Vitali Țîbîrnak, ar fi aruncat cu „cocktailuri Molotov” în biroul de înrolare militară. Cel din urmă, este dat în căutare.

Pe 18 mai 2022, Alexander Dimov a fost reținut în Transnistria, la cinci zile după incident.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: