Un bărbat din Chișinău și-a bătut soția și a spart fereastra ambulanței care a intervenit
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Chișinău și-a bătut soția și a spart fereastra ambulanței care a intervenit

Un bărbat a spart cu capul una dintre ferestrele unei ambulanțe, în timp ce echipa medicală de pe aceasta acorda ajutor soției lui, pe care a bătut-o. Cazul a avut loc în Chișinău la sfârșitul săptămânii trecute. Individul a fost reținut de oamenii legii, iar victima a fost transportată, în stare gravă, la Institutul de Medicină Urgentă cu o altă ambulanță. Informațiile au fost raportate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) într-un comunicat din 15 octombrie. 

CNAMUP a recepționat în data de 13 octombrie, ora 15:17, prin intermediul Serviciului 112, o solicitare privind acordarea asistenței medicale de urgență unei femei de 28 de ani din Chișinău, care a fost agresată.

O echipă de medici de pe ambulanță din cadrul SAMU Ciocana s-a deplasat la fața locului, depistând pacienta în stradă, bătută de soțul său. Aceasta a declarat că a fost lovită cu pumnii și picioarele.

În timp acordării asistenței medicale, soțul femeii s-a împotrivit transportării acesteia la spital și a manifestat un comportament violent. De asemenea, individul a spart fereastra laterală a ambulanței.

Echipa de asistență medicală urgentă a solicitat ajutorul poliției, care a reținut agresorul. Organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Pacienta în stare gravă a fost preluată de către altă echipă de asistență medicală urgentă și transportată la IMSP IMU (Institutul de Medicină Urgentă – n. r.) și internată cu „Politraumatism. Traumă cranio-cerebrală. Comoție cerebrală. Fractură multiplă de coaste III-VII pe stânga. Contuzia țesuturilor moi a abdomenului, membrelor superioare și inferioare””, a comunicat CNAMUP.

Potrivit CNAMUP, în perioada ianuarie – octombrie 2024, au fost înregistrate peste 170 cazuri de agresiuni ale echipelor de asistență medicală urgentă, dintre care 144 verbale și 26 fizice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: