Un bărbat din Dubăsari și-ar fi decapitat mama. Înainte de crimă, a fost externat din spitalul de boli mintale, unde a ajuns după ce și-a omorât tatăl
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Dubăsari și-ar fi decapitat mama. Înainte de crimă, a fost externat din spitalul de boli mintale, unde a ajuns după ce și-a omorât tatăl

Un bărbat în vârstă de 33 de ani și-ar fi decapitat mama, în vârstă de 61 de ani, după ce între cei doi s-ar fi iscat un conflict. Tragedia a avut loc pe 30 ianuarie, în satul Marcăuți din raionul Dubăsari. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratul General al poliției (IGP), Diana Fetco.

Potrivit sursei citate, bărbat ar fi fost eliberat în aceeași seară dintr-o instituție medicală de sănătate mintală. Polițiștii au stabilit că acesta ar fi folosit, pentru comiterea crimei, „mai multe obiecte ascuțite și contondente”.

Oamenii legii au fost sesizați de bărbat, care a apelat la 112.

IGP anunță că pe caz a fost pornită urmărirea penală pentru „omorul unei persoane, săvârșit asupra unui membru de familie, cu deosebită cruzime”, iar bărbatul a fost reținut.

Sursa citată precizează că bănuitul, în anul 2016, a mai fost cercetat penal pentru omorul tatălui său, instanța de judecată stabilindu-i starea de iresponsabilitate, cu aplicarea în privința acestuia a măsurii de constrângere cu caracter medical, fiind internat în instituția psihiatrică cu supraveghere riguroasă.

La 30 ianuarie curent, conform extrasului eliberat de instituția medicală, acesta a fost externat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: