Un bărbat din Edineț a sunat la poliție și a amenințat că va arunca în aer Președinția
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Edineț a sunat la poliție și a amenințat că va arunca în aer Președinția

Un bărbat de 59 de ani, originar din raionul Edineț, a fost reținut de poliție, după ce a sunat la 112 și a anunțat că intenționează să arunce în aer Președinția Republicii Moldova. Potrivit forțelor de ordine, individul era în stare de ebrietate avansată.

Apelul la 112 a fost înregistrat în seara de 2 martie, la ora 19:19 min. Bărbatul le-a spus polițiștilor că intenționează să arunce în aer clădirea Președinției. La fața locului s-au deplasat Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, cât și angajații SPPS.

În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine, s-a stabilit că apelul a fost făcut din r. Edineț, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani. El a fost reținut de polițiștii din r. Edineț și escortat la inspectorat, în stare de ebrietate avansată.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Conform legislației, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la 2 ani de închisoare.

***

O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: