Vânătoare ilegală în zona de frontieră. Un bărbat din Soroca a împușcat mai multe păsări
Full Article 1 minutes read

Vânătoare ilegală în zona de frontieră. Un bărbat din Soroca a împușcat mai multe păsări

Un locuitor al raionului Soroca a fost depistat la vânătoare în apropierea frontierei moldo-ucrainene. Acesta va fi documentat, după ce a încălcat Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) care prevede că „tragerea și aflarea cu arma încărcată este interzisă la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina”.

Astfel, în după-amiaza zilei de 5 ianuarie, la o distanță de un km de linia frontierei de stat, pe direcția localităților Egoreni(MDA) – Ivankov (UA), patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți a auzit cinci împușcături.

Ca urmare a verificării regiunii, polițiștii de frontieră au depistat cinci bărbați.

Din cercetările primare s-a stabilit că unul dintre ei, care deținea legal o armă și permisiunea de a vâna, a împușcat mai multe păsări. Deși avea toate actele în regulă, persoana va fi penalizată pentru vânătoare ilicită în zona de frontieră.

În continuare, cazul este cercetat în comun cu Inspecția pentru Protecţia Mediului şi Inspectoratul de Poliţie Soroca.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: