Un centru de reciclare a deșeurilor menajere solide va fi construit la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Un centru de reciclare a deșeurilor menajere solide va fi construit la Chișinău

La Chișinău va fi construit un centru de reciclare a deșeurilor menajere solide pe strada Uzinelor. Primarul Ion Ceban a anunțat că municipiul a aprobat atribuirea unui teren de 15 hectare pentru acest proiect. 

Centrul de reciclare va fi finanțat de parteneri și donatori, printr-un proiect comun al BERD și BEI, evaluat la 23 de milioane de euro, incluzând și un grant de 5 milioane de euro de la UE prin E5P.

Astfel, municipiul Chișinău s-a angajat să implementeze un complex de măsuri ambițioase pentru a atinge obiectivul de creștere a ratei de recuperare a diferitelor fluxuri și tipuri de deșeuri. Acest obiectiv poate fi realizat prin adoptarea unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor municipale. O astfel de abordare promovează utilizarea resurselor sustenabile și un management eficient al deșeurilor, care contribuie la crearea unui mediu sănătos și curat pentru cetățeni”, se menționează în mesajul primarului.

Depozitul destinat stocării deșeurilor solide va fi amplasat în afara municipiului Chișinău. Primăria promite să implementeze un sistem eficient și sustenabil de gestionare a deșeurilor, conform reglementărilor în vigoare și așteptărilor comunității.

Decizia a primit sprijin unanim, fiind aprobată de toți cei 39 de consilieri prezenți la ședință.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: