Cea mai mare resetare a Guvernului din Ucraina de la începutul războiului. Peste jumătate din miniștri, inclusiv Kuleba, demisionează
Full Article 2 minutes read

Cea mai mare resetare a Guvernului din Ucraina de la începutul războiului. Peste jumătate din miniștri, inclusiv Kuleba, demisionează

Mai mulți miniștri din Guvernul de la Kiev și-au dat demisia, printre aceștia este și ministrul de Externe Dmitri Kuleba. Potrivit presei ucrainene în următoarea perioadă se așteaptă la o „resetare mare” a cabinetului. „Peste 50% din personalul Cabinetului de Miniștri va fi înlocuit”, a comunicat șeful fracțiunii Servitorul Poporului, David Arakhamia, pe canalul său Telegram.

În doar câteva zile, și-au anunțat demisia șase miniștri: ministrul de Externe, Dmitri Kuleba; ministrul Industriilor Strategice, Alexander Kamyshin; ministrul Justiției, Denis Malyuska; ministrul Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereșciuk; ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale, Ruslan Strelets; și viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Olga Stefanishina.

Prin decretul lui Zelensky, au plecat din funcție și șeful adjunct al Oficiului Prezidențial, Rostislav Shurma, precum și șeful fondului de proprietate de stat, Koval.

Cererea de demisie a miniștrilor va fi analizată la una dintre ședințele viitoare ale Radei Supreme, conform unei postări pe Facebook a președintelui Parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanchuk, citate de RBC-Ucraina.

Sursa adaugă că cel mai probabil succesor al lui Kuleba va fi prim-adjunctul său, Andrei Sibiga.

Situația în Ucraina se înrăutățește, pe fondul intensificării atacurilor violente și masive ale Rusiei. La începutul săptămânii a fost demis Volodymyr Kudrytskyi, șeful companiei de stat Ukrenergo, care administra rețeaua electrică a Ucrainei. Decizia a fost luată pe fondul protestelor crescânde față de întreruperile frecvente de curent și acuzațiile de neglijență în protejarea infrastructurii energetice de loviturile aeriene rusești.

Schimbări importante în guvernul ucrainean erau așteptate de parlamentari și analiști politici încă de la începutul verii, relatează Reuters.

Pentru a restabili ordinea înaintea vizitei din SUA, unde va participa la Adunarea Generală a ONU, președintele Volodimir Zelenski și echipa sa politică ar putea numi cât mai curând noi titulari în aceste funcții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: