Un cetățean străin, depistat la vamă cu permis de conducere fals. Încerca să părăsească Moldova
Full Article 2 minutes read

Un cetățean străin, depistat la vamă cu permis de conducere fals. Încerca să părăsească Moldova

Un șofer – cetățean al Tadjikistanului – care folosea un permis de conducere fals a fost depistat când încerca să părăsească Republica Moldova prin punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. Cazul a avut loc pe 24 noiembrie. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), într-un comunicat din 25 noiembrie.

Potrivit IGPF, străinul s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pentru a ieși din Republica Moldova.

În cadrul controlului de documente, polițiștii de frontieră au depistat permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile de competență din Tadjikistan. Ca urmare a cercetării amănunțite a permisului, cu ajutorul tehnicii speciale, a fost stabilit că actul conține indici vizibili de falsificare.

Posesorul actului a evitat să facă vreo declarație la cele depistate. Acesta a fost înlăturat de la volanul mașinii, continuând călătoria în calitate de pasager”, au comunicat reprezentanții IGPF.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Est documentează cazul în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Documentul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: